Intens

foto weerbaarheidtraining

In weerbaarheidstrainingen staat het vergroten van zelfvertrouwen centraal. De deelnemers leren gebruik te maken van fysieke, verbale en mentale technieken en methodieken om op te komen voor zichzelf, te oefenen met vechtlust in confronterende situaties en het stroomlijnen van emoties. De trainingen zijn meestal kortdurende, afgeronde cursussen.

Elementen van onze weerbaarheidstraining zijn:

Praten
Confrontatietechnieken of de-escalatie
Ontwikkelen bewustwording
Houding en uitstraling
Vluchten of weggaan uit de situatie
Zelfredzaamheid bevorderen
Hulp vragen (en bieden)
Fysieke zelfverdediging
Kennis en kunde verbeteren

Trainingen sociale vaardigheden zijn vooral gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die in het algemene maatschappelijke verkeer van belang zijn. Het kenmerkende van weerbaarheidstrainingen is juist de combinatie van verbale, mentale én fysieke oefeningen. Juist deze combinatie blijkt effectief in de verdediging tegen grensoverschrijdend gedrag. De fysieke oefeningen in weerbaarheidstrainingen zijn bedoeld om de eigen kracht te ervaren en versterken, verlamming van machteloosheid te bestrijden, ja- en nee-gevoelens te kunnen laten zien en kwetsbare plekken van een tegenstander te kunnen herkennen. Er is aandacht voor ademhaling, weerbaar stemgebruik, weerbare houding en lichaamstaal. Tot slot, in weerbaarheidstrainingen gebruikte methodieken komen uit trainingen sociale vaardigheid, assertiviteitstrainingen, hulpverlening, agressiebeheersing en vechtsporten.

In de trainingen wordt specifiek gekeken naar de wensen en mogelijkheden van de cursisten.

Wil je meer weten over onze diensten? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan snel contact met ons op!